Var med och bidra till nya skulpturer av Siri Carlén

Corona slår hårt på kulturlivet men vi drömmer om framtiden! Vi ser framför oss tre färgsprakande skulpturer framför Konsthallen. Litet som Niki de Saint Phalle på Moderna Museet. Fast gjorda drygt 50 år senare.

Hur skulle de se ut 2021? Skulpturer, som släpper lös fantasin hos alla barn som springer runt bland enar och kafébord, som får föräldrar och morföräldrar att nyfiket börja undersöka medan de väntar på sina telingar på Konstskolan och som får bilarna till Hoburgen att tvärbromsa. Vad var det där? Såg du?

Vi har hittat Körsbärsgårdens Niki. Hon heter Siri Carlén och var en gång en av våra utvalda bland Konstfacks avgångsstudenter. Numera har hon en permanent installation i flygeln. 

Vi har engagerat Siri att göra modeller till skulpturerna och nu önskar vi att de kan formas på riktigt. Kostnaden att gjuta, frakta och forma fundament, ligger på 350 000. för det behöver vi hjälp. 

Är du med och finansierar Siris skulpturer? Vi startar vår allra första Crowdfunding, dvs vi ber er alla om ekonomisk hjälp. 

Ni kan swisha till Stiftelsen Körsbärsgården Pedagogik  1236207690 eller betala på bankgiro 5504-8144 . Stora som små belopp är välkomna! Märk betalningen med ditt namn och  mailadress. Vi rapporterar underhand hur det går på blogg, facebook och instagram.

Vi hoppas att skulpturerna står på plats till sommaren, Siri kommer samtidigt att ställa ut hos oss. Och ni kära givare bjuder vi in till specialinvigning och förhandsvisning med Siri en dag i tidig juli om allt går vägen. 

Visst vill du vara med och tända konstelden på nytt på Gotland!