EVENEMANG

Varje tisdag under sommaren och vissa andra datum under året bjuder Körsbärsgården in till litteratursamtal, debatter, konserter, dans och teater. Här publiceras 2024s evenemang när de är bokade. Vi tar inträde till evenemangen för att täcka kostnaderna. Står inget annat är kostnaden 100kr. Tidigare evenemang kan du se på arkivfliken till höger (eller nedanför om du tittar i telefonen). 


SIMKA OM ANOTHER OCCUPATION (2)

onsdag 05 juni 2024 15.30

SIMKA om Another Occupation

Samtal om utbytet i Johannesburg i Sydafrika vinter 23/24 som ledde fram till utställningen. SIMKA; Simon Häggblom och Karin Lind, berättar om gjorda erfarenheter och processen.


Vernissage Jacob Anckarsvärd: Extremväder

lördag 08 juni 2024 14.00

Vernissage Jakob Anckarsvärd: Extremväder

Efter vernissagetal hålls ett konstnärssamtal med Jakob inne i utställningen.


Stråktrio konsert

fredag 14 juni 2024 18.00

Virtuost och barockt - stråktrio konsert

Musik av bl.a. Bach, Händel, Vivaldi och Boccherini

  • Elisabeth Zeuthen Schneider (violin) DK
  • Maria Wernberg (violin) Malmö/Gotland
  • Carl Henning Fredriksson (cello) Malmö/Gotland
  • biljettpris 150 kr
Läs mer

Tankar om gestaltning och skötsel av parker och trädgårdar

tisdag 25 juni 2024 18.00

Tankar om gestaltning och skötsel av parker och trädgårdar

Lars Johansson är landskapsarkitekt med lång kommunal erfarenhet som landskapsarkitekt på Enköpings kommun och som stadsträdgårdsmästare i Göteborg, Uppsala och Solna samt som lärare och prefekt på SLU i Uppsala.
Lars har ett stort intresse för människor och hur de använder parker och trädgårdar. Han berättar om sin syn på gestaltning och skötsel av parker och trädgårdar. Dels utifrån sin yrkeserfarenhet och dels utifrån erfarenheter och utmaningar från hans egen trädgård på den gotländska sydspetsen varifrån han med sambon driver det populära instagramkontot "Pojkarna på Majstre".


Vernissage: WROOM

lördag 29 juni 2024 14.00

Vernissage WROOM

Efter invigning hålls ett konstnärsamtal med Pia och Mark Ingelse. Öppen drop-in i konstverkstan för barn och vuxna, fritt för medlemmar i stödföreningen.


Pia och Mark Ingelse och WROOM

tisdag 02 juli 2024 18.00

Pia och Mark Ingelse och WROOM

Wroom konsthall, inrymd i en gammal mack, kan dyka upp varsomhelst, närsomhelst. Nu har den slagit ner på Körsbärsgården.


Hedvig Hedqvist berättar om sin nya bok: Estrid Ericson – en biografi

tisdag 09 juli 2024 18.00

Hedvig Hedqvist berättar om sin nya bok: Estrid Ericson – en biografi

Berättelsen om kvinnan som startade upp Svenskt Tenn i bild och text. En vacker och fascinerande historia om en stil- och målmedveten kvinna som lyckades skapa något beständigt i en tid i ständig framåtrörelse. I boken berättas om Estrids liv, det spännande samarbetet med Josef Frank och andra formgivare, och hur hon byggde upp sitt livsverk. Men också om familjelivet och sommarhuset som kom att prägla butiken.


Finnisage Extremväder-

tisdag 16 juli 2024 18.00

Finnisage Extremväder

Jakob Anckarsvärd berättar om sin utställning och arbetet som ledde fram till den

 


Dubbelvernissage: Avgångstudenter

lördag 20 juli 2024 14.00

Dubbelvernissage: Avgångstudenter

Två avgångstudenter från de konstnärliga högskolorna presenteras. Efter invigningen hålls konstnärssamtal inne i utställningarna. Öppen drop-in i konstverkstan för barn och vuxna, fritt för medlemmar i stödföreningen.


Teatervagnen ger Berättelsens början

torsdag 25 juli 2024 17.00

Teatervagnen ger Berättelsens början

Hur kommer berättelser egentligen till? Kanske kommer du upp ur en förtrollad koffert... Kanske kan en teater fånga dem...

Med inspiration från källorna till 3 av Shakespeares mest kända pjäser gör Teatervagnen Berättelsens början med 4 skådespelare på scenen. En oförglömlig teaterupplevelse vet ni som upplevde Stormen av Teatervagnen härom sommaren. Med trolleri, masker, dockor och publikdeltagande tas vi med på en fantastisk resa. Boka biljetter med sms till 0737156692.

för barn mellan 6-12 år och deras vuxna 


Allan Larsson om sin nya bok

tisdag 30 juli 2024 18.00

Allan Larsson presenterar nyutkomna ”Minnesbilder – i stället för memoarer” samt ”Från farfars och farmors tid – till vår tid

”Minnesbilder – i stället för memoarer” är en ny form av memoarskrivande. Allan Larsson skildrar med bild och en kort text 51 händelser från barndomen och ett långt liv i offentlig verksamhet. 
”Från farfars och farmors tid – till vår tid - Om Sveriges omvandling under tre generationer”. Boken handlar om hur Sverige under 150 år utvecklats från ett fattigt utvandrarland till ett framgångsrikt industriland och välfärdssamhälle och hur tre generationer upplevt och medverkat i denna djupgående tekniska, ekonomiska, sociala och politiska omvandling.

 


ATLANTIC CROSSING - Folkmusik från Nordamerika, de keltiska länderna och Skandinavien

tisdag 06 augusti 2024 18.00

ATLANTIC CROSSING - Folkmusik från Nordamerika, de keltiska länderna och Skandinavien

Med Woodlands+ Jocelyn & Ellen

ATLANTIC CROSSING är ett internationellt kvinnligt samarbete mellan de två etablerade duorna Woodlands och Jocelyn & Ellen som förenar den skandinaviska, keltiska och nordamerikanska folkmusiktraditionen. Med två fioler, keltisk harpa och cello samt steppdans och sång, skapar denna dubbelduo ett dynamiskt och fängslande ljudlandskap. 

Inträde 150 kr

Läs mer