Ständig tillväxt

fotograf Andreas Hylthén

  • Mattias Käll
  • Ständig tillväxt 

  • Om kollapsade ekosystem och längtan efter det goda livet
  • Vernissage 27 maj

I projektet ”Ständig tillväxt” undersöker konstnären Matiias Käll vad som händer när vi söker det goda livet men i allt högre utsträckning saknar kunskap eller känsla för ekosystemen som omger oss. I vår accelererade tillvaro har vi utvecklat högproducerande system för att snabbt ge oss det goda livet. 

I det här projektet försöker jag förstå vad som händer med oss och vår omgivning när vi saknar kunskap om eller erfarenhet av de naturliga system som omger oss och ersätter dem med högproducerande och människostyrda system. System där vi prioriterar några få arter på bekostnad av biologisk mångfald.

 

Mattias Käll (1977)

Är uppvuxen i den småländska skogen men bor nu i Örebro.

Utbildad illustratör som på senare år även verkat som konstnär med tydligt miljöfokus. I sina projekt involverar Mattias ofta sig själv på ett utlämnande sätt där han får stå som representant för var och en av oss som slänger vår mat/ alstrar enorma mängder plastskräp eller står för ett tungt koldioxidavtryck med våra resor. På Körsbärsgården har han tidigare ställt ut ”Förpackad: en utställning om plast” samt ”So sad to see you go” om matsvinn 2020.

Nominerad till Örebros miljöpris 2020