Konst o kunskap

2019 startade Arvsfondsprojektet Konst och Kunskap. Syftet är att lära barn och unga att tänka klimatsmart så att de har möjlighet att forma en bättre värld genom omställning.

Barnen tar del av pågående framtidsstudier på södra Gotland (kring vatten- och elenergibrist och alternativodling) i digitala och fysiska möten med forskare och alternativodlare och tillsammans med utställande konstnärer och vår pedagog skapar de med sin fantasi en vision kring hållbarhet i framtiden .

Kan konstnärer med sin kreativitet och intuition lättare förstå framtiden, se förändringar? Och kan de konstnärliga uttrycken komma närmare kärnan kring hållbarhet? Barnen och konstnärerna arbetar i stor uträckning med traditionella tekniker, återbrukat material, föremål från naturen, avfallsprodukter och använder enkla metoder.

Just nu jobbar vi intensivt med ett stort scenkonstprojekt med Öja skola. Arbetet är baserat på forskningen om alger och släke och dess potentiella användning som gödsel och är en del av vårt experimenterande med forskning-konst i projektet konst och kunskap. Vi samarbetar bland annat med Kungliga Tekniska Högskolan, Uppsala universitet Campus Gotland, Baltic Sea Science centre. Du kan läsa mer här och följa arbetet på bloggen under rubriken dagbok från Konst och kunskap

Följ oss!

Under Covid-19 epidemin har vi utökat vår digitala verksamhet. Följ oss på bloggen, se nya videor på YouTube och få påminnelser via Instagram. Under sommaren har vi högsäsong på plats på Körsbärsgården. Då övergår vår blogg att berätta vad som händer i den faktiska verksamheten. Gilla oss, följ och prenumerera och hjälp oss att bli bättre!